My first recipe! I love this recipe, very versatile and it can be used in many different ways. For example, only this year I’ve prepared for several different events, back in July 2016, I taught a hands on workshop at the Carnegie Library in Oakland and this salad was one of the recipes for the evening. Explore your creativity and play with the ingredients a little! Enjoy!
Ingredients
- 1 cup of dried black eyed peas (it makes 3 cups of cooked beans)
- 2 tomatoes (small)
- 2 cucumber
- 1 green or colored pepper
- 1 bunch of cilantro
- 1 small onion
- Salt to taste
- 2 limes
- 1 Tablespoon of olive oil
Instructions:
- Soak the beans overnight or at least 4 hours. Rinse and cook for 30 minutes or until soft. Remove the water and let it cool down.
- Chop: Tomatoes, cucumber, green pepper, cilantro, and onion.
- In a bowl add: Juice of 2 limes + 1 Olive oil, salt + chopped onions. Mix and add beans. Mix it well and add the remaining ingredients
- Let it rest in the refrigerator for about 15 minutes and it’s ready to serve.
Other suggested ingredients:
Corn, green olives, shredded carrots, parsley or green onions instead of cilantro
PT:
Ingredientes:
1 xícara de feijão fradinho seco (faz 3 xícaras de feijão cozido)
2 tomates (pequenos)
2 pepino
1 pimentão verde ou colorido
1 maço de coentro
1 cebola pequena
Sal a gosto
2 limões
1 colher de sopa de azeite
Modo de preparo:
Embeber os grãos durante a noite ou pelo menos 4 horas. Enxágüe e cozinhe por 30 minutos (sem pressão) ou até ficar macio. Tire da água e deixe esfriar.
Corte os tomates, pepino, pimentão, coentro e cebola.
Em uma tigela adicione: Suco de 2 limões + 1 colher de sopa de azeite + sal + cebola picada. Misture e adicione feijão. Misture bem e adicione os ingredientes restantes.
Deixe descansar na geladeira por cerca de 15 minutos e está pronto para servir.
Outros ingredientes sugeridos:
Milho, azeitonas verdes, cenouras trituradas, salsa ou cebolinha em vez de coentro